Please choose a language:

Close
 

Ohimè

Love, passion and mystery in baroque Italy

Capriola Di Gioia

Contenu:
Girolamo Frescobaldi (1583-1643) Ohimè, che fur, che sono
Stefano Landi (1590-1631) A che più l'arco tendere
Claudio Monteverdi (1567-1643) Maledetto sia l'aspetto
Girolamo Frescobaldi (1583-1643) Capriccio di durezze
Nicola Matteis (c.1646-c.1695) Il dolce contento
Johannes Hieronymus Kapsberger (c.1580-1651) Viva speranza
Johannes Hieronymus Kapsberger (c.1580-1651) Ite sospiri miei
Johannes Hieronymus Kapsberger (c.1580-1651) Avrilla mia
Johannes Hieronymus Kapsberger (c.1580-1651) Toccata
Benedetto Ferrari (c.1603-1681) Queste pungenti (cantate sprituale)
Giovanni Picchi (c.1571-1750) Pass'e mezzo
Girolamo Pignani Ah crudele e perche
Claudio Monteverdi (1567-1643) Perchè se m'odiavi
Claudio Monteverdi (1567-1643) Eri già tutta mia
Claudio Monteverdi (1567-1643) Quel sguardo sdegnosetto
Claudio Monteverdi (1567-1643) Io che armato sin hor
Claudio Monteverdi (1567-1643) Ohimè ch'io cado
More details...

Capriola Di Gioia
Amaryllis Dieltiens, Soprano
Bart Naessens, Clavecin
Bart Naessens, Orgue
Jurgen De bruyn, Archiluth
Jurgen De bruyn, Guitare baroque
Hendrik-Jan Wolfert, Violone
Durée totale: 1:11 (h:m)
Booklet: 48p., Anglais Allemand Français
Numéro de catalogue AE 10043
EAN 4026798100438
Catégorie de produit: SACD
Date de sortie: 15/03/2011
  • play_circle_outline A che più l'arco tendere
  • play_circle_outline Il dolce contento
  • play_circle_outline Toccata
  • play_circle_outline Ohimè ch'io cado

A passionate soprano and a dynamic continuo are the irresistible elements of Capriola Di Gioia, the Belgian ensemble around Amaryllis Dieltiens and Bart Naessens.

AEOLUS listeners already know them from their collaboration with the Flanders Recorder Quartet. The young musicians are already firmly established in the Belgian and Dutch music scene.

On its debut CD, Capriola Di Gioia presents Italian vocal music for soprano and continuo by famous composers, such as Monteverdi and Kapsberger, as well as by less-known masters. This dramatic, sensual, and atmospheric recording, which removes all dust and haze from the incisive and catchy works, was made in the world-famous Begijnhofkerk in Bruges!

€ 18,99 (including tax)
Super Audio CD Information info

Super Audio CD (SACD) Information

This 'Hybrid' Super Audio CD plays on all CD players and SACD players.

CD Audio: Stereo

SACD: Stereo High Resolution + Multichannel Surround High Resolution

SACD - qu'est-ce que cela signifie?

All AEOLUS SACDs...

Close
kulturradio rbb KKKKK

Reviews on “Ohimè”

 

Klassiek Centraal Ludwig Van Mechelen, 21/3/2011 :

“Alle kwaliteit van een professioneel top-ensemble is in huis.”
More details...

Het nog relatief jonge ensemble Capriola Di Gioia stelde in Amuz (Antwerpen) zijn allereerste cd voor. Het werd voor de productie meteen onder de arm genomen van het zeer gespecialiseerde Duitse label Aeolus. De opnames gebeurden in de Begijnhofkerk van Brugge. Niet alleen de degelijke akoestiek van de kerk deed de musici voor deze kerk kiezen, maar ook de bouwstijl van de kerk werkte inspirerend en gaf hen meer zin met een hart te spelen dan in een kille vierkante studio.
Het viertal musici, Amaryllis Dieltiens (sopraan), Bart Naessens (orgel en klavecimbel), Jurgen De Bruyn (theorbe en barok gitaar) en Hendrik-Jan Wolfert (gamba) spelen een reeks liefdesliederen uit de tijd van de vroegbarok. Liefde zien de musici in een heel brede waaier en zo krijg je liederen die gaan over liefdesgeluk en -ongeluk maar ook liefde voor het geloof of door het geloof geïnspireerd. Claudio Monteverdi en Girolamo Kapsberger palmen het grootste deel van de cd in. En zo was het ook op het presentatieconcert in de al even inspirerende voormalige Augustijnenkerk waar nu Amuz zijn podium heeft.
'Ohimè'… Ocharme toch, het meisje zingt meteen een wenend liefdeslied en ze eindigt met een gelijkaardig lied van mislukte liefde waar ze Amor zelfs een tiran noemt… Italiaanse tranen wellen op met de nodige melodramatische theatraliteit. Het concert werd opgedeeld in drie luiken, Frescobaldi en tijdgenoten, Habsberger en Monteverdi, het is ten dele ook de opbouw van de cd. Er werd voor een overgang gezord met muzikale intermezzi waar de theorbe de luisteraar in de ban hield en nadien het klavecimbel vol levende kracht liet horen dat ze niet moet onderdoen.
Amaryllis Dieltiens heeft voor dit genre een stem die er mag zijn. Ze heeft een sterke techniek die ze perfect in dienst van de muzikale invulling weet toe te passen. De teksten heeft ze niet alleen leren zingen, ze weet bijzonder goed, net als de drie andere musici, waar het over gaat en dat maakt de vertolking op de cd maar ook op het concert zeer vloeiend. Het viertal speelt in een zeer grote harmonie zonder enige misstapt. Dit was kwaliteit en een volle avond genot. Voor ik het wist wat het concert voorbij en ook de cd lijkt nog geen uur te duren al heb je zowat 70 minuten muziek. De tijd vliegt en dat is een parameter om te weten of een uitvoering leeft of saai is. Hoe langer het schijnt te duren hoe saaier, hoe sneller de tijd om is, hoe levendiger het er aan toe gaat. Ter zijde moet ik bekennen dat op het concert een dame de gamba speelde maar ik vergat toch wel haar naam te noteren (bloos).
Capriola Di Gioia heeft met deze eerste cd midden de roos geschoten en we kijken al uit naar de reeds aangekondigde volgende cd waar werk van Boccherini in de kijker staat. Meteen bakent het ensemble met beide cd's de periode af waaruit het muziek wil brengen. Dit Vlaamse ensemble is een aanwinst en wordt (is al) een van de vele bijzonder sterke ensembles van bij ons die best internationaal doorbreken. Alle kwaliteit van een professioneel top-ensemble is in huis.

www.klassiek-centraal.be

Close

Klassiek Centraal :

Alle kwaliteit van een professioneel top-ensemble is in huis.
info2